Stappenplan

Het doel van de begeleiding van jullie scheiding is om te komen tot heldere afspraken om zo ruzie te voorkomen. Belangrijk is verder dat de scheiding op een open en inzichtelijke manier wordt afgehandeld. Daartoe dient een stappenplan. Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Kosteloos kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek is kosteloos en bedoeld om jullie inzicht te geven in hoe de begeleiding eruit gaat zien. We praten over welke onderwerpen aan bod zullen komen en hoeveel gesprekken er volgen. Ook krijgen jullie uitgelegd wat de kosten precies zijn van het begeleidingstraject. Ik werk met een all-in prijs. Hierdoor weten jullie vooraf precies wat de kosten zijn en volgen later geen verrassingen.

Vervolggesprekken

In de gesprekken die daarna volgen, komen alle onderwerpen ter sprake en kijken we of jullie wensen financieel en praktisch haalbaar zijn. Ook besteed ik veel aandacht aan de zorg van jullie kinderen. Andere onderwerpen die worden besproken zijn: jullie woning, verdeling van ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen, alimentatie, verdeling bezittingen en schulden. Denk hierbij ook aan jullie inboedel, jullie verzekeringen enz. Ook kijken we naar toeslagen en andere gevolgen van jullie scheiding. Jullie beslissingen vermeld ik in het convenant en deze stuur ik met het ouderschapsplan en andere gegevens naar de advocaat.

Echtscheidingsprocedure

De advocaat maakt het verzoekschrift op en stuurt het convenant en het ouderschapsplan naar de rechtbank. Omdat jullie het eens zijn geworden over alle beslissingen, kan de uitspraak van de rechtbank zonder zitting plaatsvinden en wordt de echtscheidingsbeschikking meestal na twee weken al afgegeven. Daarna wordt de beschikking ingeschreven bij de gemeente. Het gehele begeleidingstraject kan binnen 3 maanden zijn afgerond.

Zet nu de eerste stap
Neem contact op met mr. Monique Godefrooij op tel. 06 44369006 voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.