Ouderschapsplan

Waren jullie als ouders al gehuwd  tijdens de geboorte van je kind dan heb je gezamenlijk het ouderlijk gezag. Alle belangrijke beslissingen nemen jullie dan samen, denk hierbij aan de opvoeding, de schoolkeuze, de woonplaats van jullie kind enz. Dit verandert in principe niet na een echtscheiding. De afspraken die jullie maken over jullie kind voor de situatie na de echtscheiding komen in het ouderschapsplan te staan.

Omgangsregeling en co-ouderschap

Je kunt samen beslissen hoe de zorgregeling eruit gaat zien na de scheiding. Bij de meeste scheidingen levert dit geen grote problemen op. Jullie kunnen kiezen voor een omgangsregeling , maar ook voor co-ouderschap. Bij co-ouderschap is de zorg min of meer gelijk verdeeld. Bedenk dat co-ouderschap niet bij ieder kind past.

Ik besteed in het begeleidingstraject van jullie scheiding veel aandacht aan hoe jullie de zorg van jullie kinderen willen verdelen. We gaan het daarbij uitgebreid hebben over waar de kinderen gaan wonen, hoe de zorgverdeling eruit gaat zien, wie welke kosten betaalt enz. De afspraken die jullie hierover maken, leg ik vervolgens vast in het ouderschapsplan.

Zet nu de eerste stap en neem contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.